• slide1
  • slide2
  • slide3
  • slider4
  • slider5
  • slider6

Flora & Fauna

In het landgoedpark zijn onder andere rhododendronhagen, solitaire bomen, boomgroepen, houtwallen en een gemêleerd bosje.

De negentig jaar oude rhododendronhagen zijn vier tot vijf meter hoog en vijftig meter lang. Eind mei, begin juni vormen zij een zee van bloemen. Als begin juni de bloemen uitgebloeid raken is er onder de hagen een lila-gloed van alle gevallen bloemblaadjes.

Als solitaire bomen en boomgroepen staan er metasequoia, ginkgo, gleditschia, walnoot, eiken, beuken, lindes, acasia’s en paardekastanjes.

In de houtwallen groeien onder andere rode en witte acers, es, haagbeuk, hongaarse beuk, moeraseik, zomereik, treurwilg, liquidambar, kaukasische spar en tsuga canadensis. 
De onderbegroeiing bestaat uit struiken zoals hazelaar, vlier, kardinaalshoed, cornouille, hortensia en mahonia. Verder zijn er te vinden sneeuwklokjes, speenkruid, bosanemoon, winterpostelein, judaspenning en maagdepalm.

In het bosje staan naaldbomen zoals grove den, douglas, spar, abies grandis, abies nordmanniana, fijnspar, zilverspar en taxodium. Als bladverliezende bomen zijn aanwezig beuk, amerikaanse eik, tamme kastanje en zomereik. 
Als onderbegroeiing is er hulst, taxus, lijsterbes, vogelkers, krent, rhododendron, gele azalea, braam, digitalis, varens, mos, klimop, dalkruid en bosklaver.

Het bosje is een geliefd onderkomen voor reeën, hazen, fazanten en eekhoorns. Daarnaast zijn er in het bosje en de tuin vele soorten vogels zoals de buizerd, uil, vlaamse gaai, kraai, ekster, specht, duif, nachtegaal, spreeuw, merel, goudvink, mus, het roodborstje, meesje en winterkoninkje. De vijver trekt eenden, kikkers en ook de reiger aan.

Het landgoedpark is rijk aan paddestoelen. Ruim vijftig verschillende soorten zwammen zijn er al geteld.

Landgoedpark